Γιάννης Γιάνναρος: Πέντε σοβαροί λόγοι για να επιλεγούμε ΕΜΕΙΣ ως δημοτική αρχή


*Ο Γιάννης Γιάνναρος είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ» με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Πιτούλη.

Με ρωτάνε οι Φαληριώτες που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσουν και πώς θα τοποθετηθούν στις εκλογές της 18ης Μαίου, τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να προτιμήσουν το Συνδυασμό «ΕΜΕΙΣ για το Φάληρο» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Πιτούλη και απάντησα :

1. Να φύγουμε από το «ΕΓΩ» και το δημαρχοκεντρικό μοντέλο και να πάμε στο «ΕΜΕΙΣ» αξιοποιώντας όλους τους δημότες. Το σοβαρότερο πρόβλημα, εκτός των άλλων, που καταλογίζεται στη σημερινή δημοτική αρχή και ειδικά στο δήμαρχο αυτής, ακόμα και από υποψηφίους της παράταξης του, είναι το "φέρεσθαι".
2. Να κάνουμε το Φάληρο ενιαίο και αδιαίρετο και όχι τριών ταχυτήτων, αφού τα τελευταία χρόνια περιοχές όπως η Αγία Βαρβάρα και η Αμφιθέα έχουν υποβαθμιστεί σημαντικά και μπορεί σήμερα να θεωρηθούν άλλης ταχύτητας.
3. Να κάνουμε έργα ουσίας (όμβρια - αντιπλημμυρικά - ενεργειακές αναβαθμίσεις - περιβάλλον - ανακύκλωση) και όχι μόνο βιτρίνας στην παραλία. Κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις στις οποίες κανένας δεν απάντησε, παρότι τις πρωτοκολλήσαμε με καλή διάθεση στο αυτονόητο. Αυτές ήταν : 1. Ενεργειακή Αναβάθμιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας στο ΔΑΚ, 2. Άμεσες επεμβάσεις στο δίκτυο Ομβρίων και σε Αντιπλημμυρικά Έργα, 3. Ρέμα Πικροδάφνης και άμεσες δράσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, 4. Δημοτικές εγκαταστάσεις και Κοινωνική Οικονομία, 5. Περιβάλλον – Ανταποδοτική Ανακύκλωση και πιλοτική εφαρμογή, 6. Ενεργειακή Αναβάθμιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας στον Οδοφωτισμό.
4. Να οργανώσουμε το τρίπτυχο Πολιτισμός - Αθλητισμός – Κοινωνία, με επίκεντρο τα παιδιά μας και όχι τις πελατειακές μας υποχρεώσεις (ΔΑΚ, Φλοίσβος, υποψήφιοι για την προεδρία του ΔΑΚ, κλπ). Το τρίπτυχο αυτό αποτελεί τη ουσία των Προγραμματικών μας Θέσεων και της συμμετοχής του Δημότη.
5. Να ασχοληθούμε με την καθημερινότητα ουσιαστικά και όχι πελατειακά (τα παράπονα στο Δήμαρχο και οι συνεργάτες του πιόνια) και κυρίως με την Κοινωνική Οικονομία και τις Ευπαθείς Ομάδες. Εδώ είναι και η ουσία, ο Δήμος δεν είναι για να δημιουργεί πλεονάσματα, αντίθετα είναι για να υπηρετεί τον Πολίτη και να διαθέτει τους πόρους που συλλέγει από αυτόν σε αυτόν.
Αγαπητοί συνδημότες μεγάλο τμήμα του πληθυσμού και στο Φάληρο υποφέρει και δεν αρκούν τα συσσίτια και κάποιες μενονωμένες ενέργειες. Αντίθετα χρειάζεται να εμβαθύνουμε στη Κοινωνική Οικονομία, να δημιουργήσουμε ή να ανακαλύψουμε πραγματικές θέσεις εργασίας και σε όλες τις δημοτικές εγκαταστάσεις να έχουν πρόσβαση οι δημότες μας που έχουν πραγματικές ανάγκες.

ΕΜΕΙΣ θα τους παρέχουμε υπηρεσίες με τον τρόπο που θα θέλαμε να μας παρέχονται και θα προσπαθούμε να κρατάμε αυτό το μοντέλο έξω από καθεστωτικές νοοτροπίες υποτέλειας.

0 σχόλια: