Αλέξανδρος Ροδίτης: Για την ανάκαμψη του τόπου μας

Αλέξανδρος Ροδίτης
Για την ανάκαμψη του τόπου μας

*Ο Αλέξανδρος Ροδίτης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ''EMEΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ'' με υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτριο Πιτούλη.  

Γεννήθηκα στο Παλαιό Φάληρο το 1973 και αποφοίτησα από το Λύκειο Αλίμου. Είμαι τραπεζικός υπάλληλος στην Alpha Bank. Έγγαμος και πατέρας ενός ανήλικου τέκνου. Η οικογένεια μου και εγώ ζούμε σε ένα από τα ομορφότερα προάστια της Νότιας Αθήνας και κρίνω ότι πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε στην βελτίωση της συνολικής του εικόνας. Μεγάλο πρόβλημα για το Φάληρο αποτελεί η αδιαφορία της απερχόμενης δημοτικής αρχής για περιοχές και σημεία εκτός του άξονα της παραλιακής.
Η οικονομική κρίση έχει αρχίσει να αγγίζει και τις αστικές περιοχές όπως το Φάληρο και αυτό το διαπιστώνω καθημερινά και από την εργασία μου σαν τραπεζοϋπάλληλος. Η νέα δημοτική αρχή πρέπει να προσπαθήσει να παίξει τον ρόλο της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και να δημιουργήσει τις δομές εκείνες που θα την ενισχύσουν.
Εμείς λοιπόν για το Φάληρο και είμαστε αποφασισμένοι να ταράξουμε τα νερά, να αναδιατάξουμε τις επιχειρηματικές δομές και να δημιουργήσουμε πλατφόρμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Συνεπώς η πρόταση μας έχει ως εξής :
·         Δημιουργία «Εναλλακτικού Επιμελητηρίου Π. Φαλήρου» για στήριξη της επιχειρηματικότητας, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις, σαν ενδιάμεσου φορέα προώθησης της τοπικής απασχόλησης μέσω της παροχής υπηρεσιών σε επιχειρηματικότητα, καινοτομία, συνεργασίες (clusters, start-ups, επιχειρηματικές διαδρομές). Δημιουργία και λειτουργία της δομής στήριξης της επιχειρηματικότητας στον τομέα των νέων τεχνολογιών με έμφαση στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών. Χρηματοδότηση (ΕΕ και Ίδιοι Πόροι) δομής σαν θερμοκοιτίδα νέων και ταχέως αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων.
·         Δημιουργία Μητρώου Επιχειρήσεων για τεχνική βοήθεια στην υποβολή Κοινοτικών Προγραμμάτων και σε δράσεις αναδιοργάνωσης δομών και παραγωγικής βάσης.
·         Χορήγηση της εκπτωτικής κάρτας «ΦΑΛΗΡΟ-ΚΑΡΤΑ» σε όλους τους δημότες με εκπτωτικές παροχές από 10% και άνω από όλους τους συμβεβλημένους παροχείς υπηρεσιών ή εμπόρους.
·         Ελεύθερο wi-fi σε όλη την έκταση του Δήμου και διασύνδεση του με τις πολιτιστικές – αθλητικές και λοιπές επιχειρηματικές δομές που θα δημιουργηθούν.
Ξεκινήσαμε ένα αγώνα με αγάπη, ήθος, όραμα, συλλογικό πνεύμα και καθαρό βλέμμα για τον τόπο μας. ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ, είμαστε όλοι, είστε εσείς για το καλό του Φαλήρου, για το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας. Θέλουμε το καλύτερο, επιζητούμε να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και χωρίς αποκλεισμούς, να χρωματίσουμε τη ζωή στην πόλη μας. Ο δήμος πρέπει να λειτουργήσει «για τους δημότες, με τους δημότες»! Χρειαζόμαστε όλοι σε αυτή την προσπάθεια, με τις ιδέες μας, με το δημοκρατικό θάρρος της γνώμης μας - αλλά και με ήθος - προκειμένου να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις αναβάθμισης του ρόλου του δημότη και - μέσω αυτού - του βιοτικού μας επιπέδου. Να ανέβει το Φάληρο ψηλά και η ποιότητα ζωής να είναι στο επίπεδο που αξίζει στους δημότες του. ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ πιστεύουμε στην ομαδική δουλειά και είμαστε έμπρακτα όλοι ίσοι μεταξύ μας. Στο Φάληρο αξίζει η επάνοδος στο προσκήνιο μέσα από τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την κοινωνική συλλογικότητα…… Όταν με σκληρή δουλειά θα πετύχουμε αυτό τον στόχο, θα μπορούμε να συγκρίνουμε λόγια και έργα για να αποδείξουμε ότι κερδίσαμε το στοίχημα για μια καλύτερη ζωή.

Υπόσχομαι να διαθέσω όλο τον ελεύθερο μου χρόνο σε αυτά που αναφέρω και να συμβάλλω έστω και ελάχιστα στην ανάκαμψη του τόπου μας.

0 σχόλια: