Πόλα Νικολάου: Στο πλευρό των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Πελαγία (Πόλα) Νικολάου
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Συνδυασμού 
"ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ"


Η Ανεξαρτησία του Συνδυασμού, το πνεύμα της συλλογικότητας των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, το κοινωνικό πρόσωπο και η τεχνογνωσία του υποψήφιου Δημάρχου Δημήτρη Πιτούλη και του πρώην υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Φρέρη, οι οποίοι συμπράττουν για το καλό της πόλης μας,  ζωντάνεψαν μέσα μου την ελπίδα ότι με τον συνδυασμό ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ξεκινά μια άλλη εποχή για την πόλη μας βασισμένη στην πραγματικά Αλληλέγγυα Κοινωνία ενεργών πολιτών.
Μια ελπίδα που σήμερα την έχουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά ανάγκη. Την οφείλουμε στα παιδιά μας, στο παρόν και στο μέλλον της πόλης μας.
Μπορούμε λοιπόν με τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό που εμπνέεται από το ΕΜΕΙΣ και όχι το εγώ και ξεφεύγοντας από κομματικές πρακτικές να ενωθούμε και με την δύναμη της κοινωνίας των ενεργών πολιτών να τα ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.
Εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας και της Αλληλέγγυας Κοινωνικής Οικονομίας 30 χρόνια και είμαι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κοινωνικού Συνεταιρισμού ΕυΖην.
Προσηλωμένη στην αξία της κοινωνίας των ίσων ευκαιριών είναι τιμή μου να συμβάλλω στην κοινή προσπάθεια για :
v ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ με αλληλεγγύη και ποιότητα ζωής
v ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ για την απασχόληση των δημοτών της πόλης μας, με προτεραιότητα στους νέους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.


 Κάποιες πληροφορίες για εμένα:

 Είμαι κάτοικος Παλαιού Φαλήρου τα τελευταία 30 χρόνια, παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών. Είμαι Κοινωνική Λειτουργός με εξειδίκευση στην Ομαδική Ανάλυση και Οικογενειακή Θεραπεία.
Επαγγελματικά από το 1984 μέχρι και σήμερα εργάζομαι στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών και έχω διατελέσει Επιστημονικά Υπεύθυνη και Συντονίστρια υπηρεσιών με αντικείμενο την επαγγελματική ένταξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.
Παράλληλα είμαι Ιδρυτικό Μέλος και εκλεγμένη Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κοινωνικού Συνεταιρισμού ‘’ΕυΖην’’. Ο συνεταιρισμός σήμερα απασχολεί 24 εργαζόμενους, η πλειοψηφία των οποίων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Στις δραστηριότητες που έχει αναπτύξει από το 2005 (κατασκευή επίπλων, υπηρεσίες καθαριότητας, κέτερινγκ) πρόσφατα προστέθηκε η λειτουργία του καταστήματος με το όνομα ‘’Κοινωνική Κουζίνα’’. Το κατάστημα αυτό αποτελεί δράση αλληλέγγυας οικονομίας προς τους συμπολίτες οι οποίοι πλήττονται από την οικονομική κρίση, αφού προσφέρει καθημερινά νόστιμο σπιτικό φαγητό σε πολύ χαμηλές τιμές.   
                Στα πλαίσια       του Κοινωνικού ρόλου ως μέλος της κοινωνίας πολιτών συμμετέχω στους κάτωθι επαγγελματικούς φορείς και δίκτυα :
1. Εκλεγμένη πρόεδρος από 2004-2013(3 τριετίες) Πανελλαδικής Ένωσης Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Επαγγελματικής Επανένταξης (ΠΕΨΑΕΕ).
2. Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Φροντίδας Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων (ΠΟΦΕΚΟ) μέχρι σήμερα.
3. Πρόεδρος Δ.Σ. Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Στην Γραμμή των Οριζόντων»2013 έως σήμερα.
4. Αναπληρώτρια πρόεδρος της Αναπτυξιακής Πρωτοβουλίας Equal «Συνεργία»
5. 1985-1988 και 1988-1991 μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ)
6. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας.

Εξειδικευμένη εμπειρία
Στα 33 χρόνια της εργασιακής μου εμπειρίας, συμμετείχα ως επιστημονικά υπεύθυνη στον σχεδιασμό και την υλοποίηση  Ευρωπαϊκών προγραμμάτων με αντικείμενο την άρση του αποκλεισμού από την αγορά εργασίας ατόμων  που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ενδεικτικά :
1.Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης προγράμματος της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας HORIZON «ΦΤΙΑΧΤΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ».
2. Μέλος ομάδας σχεδιασμού, υπεύθυνη υλοποίησης για το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής του προγράμματος της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας EQUAL «ΣΥΝΕΡΓΙΑ».
3. Επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» του ΕΣΠΑ.
4. Συντονίστρια προγραμμάτων "Grundtvig"
5. Εξειδικευμένη εκπαιδεύτρια σε θέματα αντιμετώπισης κρίσεων και εργασιακής εξουθένωσης (burn out)

Η προσωπική μου διαδρομή στο χώρο της ψυχικής υγείας και της αλληλέγγυας κοινωνίας ήταν και είναι σταθερά προσανατολισμένη :
-          στον σεβασμό της διαφορετικότητας
-          στην εξάλειψη των κοινωνικών αποκλεισμών και
-          στην υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία και στην ποιότητα ζωής
όλων των πολιτών και ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν σε Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες


0 σχόλια: